Pizza malzemeleri ile hazırlanmış ve pizza gibi pişmiş bir yiyeceğe kim "hayır" diyebilir ki :)
Pizza hamuru hazırlamaya vaktiniz yoksa, ya da hamurla uğraşmak zor geliyorsa birde makarna tabanlı pizzayı deneyin.
Öğlen yemeği veya akşam yemeği için harika bir tarif.
Tadı çok güzel ama hamurla yapılan pizza gibi elinize alıp yiyemiyorsunuz.
Üst malzemesini damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz.
Ben sucuk yerine sosis, siyah zeytin yerine de yeşil zeytini tercih ettim.
Mantar, domates gibi farklı farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Servis yaparken ketçap ve mayonez kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
29 Nisan 2014 Salı
27 Nisan 2014 Pazar
MISIRLI MÜCVER
Bugünlerde yemek blogumla fazla ilgilenemiyorum ama nedeni bahar rehaveti değil.
Bahar aylarında benim diğer bloglarımda yazmam ve yetiştirmem gereken yazılar olduğu için ağırlığı onlara verip, onları güncelliyorum.
Muhterem'le Geziye bu günlerde çiçek açtı, çünkü İstanbul'da bahar demek lale zamanı demek.
Bende elimden geldiğince lalelerin olduğu parklara gidip, bol bol resim çekiyorum ve resimlerini gezi sayfamda paylaşıyorum.
Muhterem'le Sergiye'de ise elimde kalan son sergi resimlerini Mayıs sonuna kadar yayınlamam gerekiyor çünkü Mayıs ayının sonundan itibaren kursların yeni sergileri kapılarını açmış olacak.
Elimde ki sergi resimleri her gün yayın yaparsam Mayıs'ın sonuna kadar ancak bitecek.
Geçen yılın sergi resimlerini bitirmeliyim ki yenilerine yer açılsın.
Muhterem'le Afiyetle ise ilk göz ağrım, onu da hafta da bir kaç gün güncelleyerek gündemde tutmaya çalışıyorum.
Vel hasıl çok işim var, çooook :)
"Afiyetle Kalın"
MISIRLI MÜCVER;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri,
2 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
3-4 dal dereotu, (isteğe bağlı)
Tuz,
Pişirmek için;
Sıvı yağ.
MISIRLI MÜCVER TARİFİ;
Yumurtaları çırpın, süt, su, un, tuz, doğranmış dereotu ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı koyu boza kıvamında, akışkan olmalı.
Hazırladığınız hamura mısır tanelerini de ekleyin, karıştırın.
Yapışmaz yüzeyli tavanın dibine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Tavanın iyice ısınmasından sonra 2 yemek kaşığı mısırlı hamurdan dökün, kaşıkla yayarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.
Tavanız büyükse 2-3 adet birden pişirebilirsiniz.
Bir yüzü pişen mücverin diğer yüzünü çevirin ve her çevirdiğinizde tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Bahar aylarında benim diğer bloglarımda yazmam ve yetiştirmem gereken yazılar olduğu için ağırlığı onlara verip, onları güncelliyorum.
Muhterem'le Geziye bu günlerde çiçek açtı, çünkü İstanbul'da bahar demek lale zamanı demek.
Bende elimden geldiğince lalelerin olduğu parklara gidip, bol bol resim çekiyorum ve resimlerini gezi sayfamda paylaşıyorum.
Muhterem'le Sergiye'de ise elimde kalan son sergi resimlerini Mayıs sonuna kadar yayınlamam gerekiyor çünkü Mayıs ayının sonundan itibaren kursların yeni sergileri kapılarını açmış olacak.
Elimde ki sergi resimleri her gün yayın yaparsam Mayıs'ın sonuna kadar ancak bitecek.
Geçen yılın sergi resimlerini bitirmeliyim ki yenilerine yer açılsın.
Muhterem'le Afiyetle ise ilk göz ağrım, onu da hafta da bir kaç gün güncelleyerek gündemde tutmaya çalışıyorum.
Vel hasıl çok işim var, çooook :)
"Afiyetle Kalın"
MISIRLI MÜCVER;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri,
2 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
3-4 dal dereotu, (isteğe bağlı)
Tuz,
Pişirmek için;
Sıvı yağ.
MISIRLI MÜCVER TARİFİ;
Yumurtaları çırpın, süt, su, un, tuz, doğranmış dereotu ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı koyu boza kıvamında, akışkan olmalı.
Hazırladığınız hamura mısır tanelerini de ekleyin, karıştırın.
Yapışmaz yüzeyli tavanın dibine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Tavanın iyice ısınmasından sonra 2 yemek kaşığı mısırlı hamurdan dökün, kaşıkla yayarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.
Tavanız büyükse 2-3 adet birden pişirebilirsiniz.
Bir yüzü pişen mücverin diğer yüzünü çevirin ve her çevirdiğinizde tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
22 Nisan 2014 Salı
HAVUÇLU MUFFİN
6 bölüm süren fuar yazılarından sonra sonunda yemek tariflerine geri dönebildim.
Havuçlu muffin tarifini havuç tezgahlardan kalkmadan vereyim.
Havuç, keklere özellikle tarçın ve ceviz ikilisiyle çok yakışan bir kök sebze.
Ben daha çok kek kalıbında havuçlu kek yaparım ama bu muffin kaplarında hem servisi kolay hemde görünümü çok şık oluyor.
Havuçlu muffinin üzerini süslerken krem şanti kullandım, havucunda krem şantinin üzerinde olmasını ve bu muffinin havuçlu olduğunu göstermesini istedim.
Fakat havucun sunumu muffinin üzerinde sırıtmamalıydı.
Bende havucu sebze soyucu ile incecik uzun şeritler halinde kestim, yumuşaması için üzerine sıcak su döktüm.
Yumuşayınca şeritleri yuvarlayarak rulo yaptım.
Bembeyaz krem şantinin üzerine yerleştirdim, kenarlarına nane yaprağı da yerleştirince havuçtan turuncu güller ortaya çıkmış oldu.
"Afiyetle Kalın"
Havuçlu muffin tarifini havuç tezgahlardan kalkmadan vereyim.
Havuç, keklere özellikle tarçın ve ceviz ikilisiyle çok yakışan bir kök sebze.
Ben daha çok kek kalıbında havuçlu kek yaparım ama bu muffin kaplarında hem servisi kolay hemde görünümü çok şık oluyor.
Havuçlu muffinin üzerini süslerken krem şanti kullandım, havucunda krem şantinin üzerinde olmasını ve bu muffinin havuçlu olduğunu göstermesini istedim.
Fakat havucun sunumu muffinin üzerinde sırıtmamalıydı.
Bende havucu sebze soyucu ile incecik uzun şeritler halinde kestim, yumuşaması için üzerine sıcak su döktüm.
Yumuşayınca şeritleri yuvarlayarak rulo yaptım.
Bembeyaz krem şantinin üzerine yerleştirdim, kenarlarına nane yaprağı da yerleştirince havuçtan turuncu güller ortaya çıkmış oldu.
"Afiyetle Kalın"
21 Nisan 2014 Pazartesi
IBATECH 2014-EKMEK VE TEKNOLOJİLERİ
10-13 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul'da Yeşilköy CNR Fuar merkezinde düzenlenen Ibatech fuarına ait resimlerin sonuna geldik.
Resmi adı ile 7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarına ait resimleri 6 bölüm halinde yayınladım.
Bugünkü bölümde Ekmek ve teknolojileri başlığı altında topladığım, unlu mamullerin hazırlanması sırasında kullanılan katkı maddeleri (un-maya, v.s) ve ekipmanlarına ait firmaları ve resimlerini görebilirsiniz.
Resmi adı ile 7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarına ait resimleri 6 bölüm halinde yayınladım.
Bugünkü bölümde Ekmek ve teknolojileri başlığı altında topladığım, unlu mamullerin hazırlanması sırasında kullanılan katkı maddeleri (un-maya, v.s) ve ekipmanlarına ait firmaları ve resimlerini görebilirsiniz.
IBATECH 2014-MAKİNE VE TEKNOLOJİK EKİPMANLAR
Ibatech fuarı için kısaca pasta fuarı diyorum ama bu fuar tam olarak pasta-ekmek-çikolata ve teknolojileri fuarı.
Bugünkü bölümde göreceğiniz resimler bu teknolojik ürünlere, devasa büyüklükte ki mikser ve makinelere ait resimler olacak.
Bugünkü bölümde göreceğiniz resimler bu teknolojik ürünlere, devasa büyüklükte ki mikser ve makinelere ait resimler olacak.
18 Nisan 2014 Cuma
IBATECH 2014-ÇİKOLATA VE KUTULAR
7. Ibatech fuarına ait resimlere devam ediyorum.
Bu bölümde butik çikolata ürünlerini, çikolata ile hazırlanan figürleri ve pasta-çikolata sektörünün vazgeçilmez ürünü olan kutu modellerinden oluşan resimleri yayınlayacağım.
İlk resimde gördüğünüz elbise drajeden hazırlanmış, bana gelen basın bildiriminde de bu elbiseden bahsedilmişti.
Kızımla fuara gitmeden önce bu drajeden elbiseyi görmeyi merakla bekliyorduk.
Bu bölümde butik çikolata ürünlerini, çikolata ile hazırlanan figürleri ve pasta-çikolata sektörünün vazgeçilmez ürünü olan kutu modellerinden oluşan resimleri yayınlayacağım.
İlk resimde gördüğünüz elbise drajeden hazırlanmış, bana gelen basın bildiriminde de bu elbiseden bahsedilmişti.
Kızımla fuara gitmeden önce bu drajeden elbiseyi görmeyi merakla bekliyorduk.
17 Nisan 2014 Perşembe
IBATECH 2014-PASTALAR-DONDURMALAR
Geçen hafta Yeşilköy CNR Fuar merkezinde düzenlenen Ibatech 7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri
Fuarı'na ait resimlerin yayınına devam ediyorum.
Bu bölümde jel ve jölelerle, çikolatalarla süslenmiş pastaları, tek kişilik pastaları, tartları, makaronları en son resimlerde ise dondurma standlarını görebilirsiniz.
Bu fuar ayrıca dondurma teknolojileri fuarı olduğu için dondurma ile ilgili pek çok firma hem dondurmalarını hemde dondurma ekipmanlarını tanıttı.
Bu bölümde jel ve jölelerle, çikolatalarla süslenmiş pastaları, tek kişilik pastaları, tartları, makaronları en son resimlerde ise dondurma standlarını görebilirsiniz.
Bu fuar ayrıca dondurma teknolojileri fuarı olduğu için dondurma ile ilgili pek çok firma hem dondurmalarını hemde dondurma ekipmanlarını tanıttı.
15 Nisan 2014 Salı
IBATECH 2014-TASARIM PASTALAR
Ibatech pasta fuarına ait resimlere tasarım pastalar ile devam ediyorum.
Bugünkü resimler tasarım pastalardan oluşuyor, bir sonra ki bölümde ise jel ve jölelerle, çikolatalarla süslenmiş pastaları, tek kişilik pastaların resimlerini yayınlayacağım.
Bugünkü resimler tasarım pastalardan oluşuyor, bir sonra ki bölümde ise jel ve jölelerle, çikolatalarla süslenmiş pastaları, tek kişilik pastaların resimlerini yayınlayacağım.
14 Nisan 2014 Pazartesi
IBATECH 2014 PASTA FUARI-1.BÖLÜM
Ibatech 2014 pasta fuarı geçtiğimiz hafta 10-13 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul'da Yeşilköy CNR Fuar merkezinde düzenlendi.
Ben başlıklarda ve yazılarımda kısaca pasta fuarı diyorum ama bu fuar tam anlamı ile bir gıda fuarı, ürünlerinin içinde pasta dışında ekmek, dondurma, çikolata ürünleri, teknolojileri ve ekipmanları da var.
Fuarın resmi ismi "7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarı"
Bu fuar İstanbul'da 2 yılda bir yapılıyor, 6.sı geçen yıl Ankara'da düzenlenmişti.
Ben başlıklarda ve yazılarımda kısaca pasta fuarı diyorum ama bu fuar tam anlamı ile bir gıda fuarı, ürünlerinin içinde pasta dışında ekmek, dondurma, çikolata ürünleri, teknolojileri ve ekipmanları da var.
Fuarın resmi ismi "7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarı"
Bu fuar İstanbul'da 2 yılda bir yapılıyor, 6.sı geçen yıl Ankara'da düzenlenmişti.
10 Nisan 2014 Perşembe
IBATECH 2014 PASTA FUARI AÇILDI!
Yemek Bloggerlerinin, Pasta-Çikolata-Dondurma düşkünlerinin merakla
beklediği, 2 yılda bir yapılan "IBATECH 7.Uluslararası Ekmek, Pasta,
Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı" bugün açıldı.
2008-2010-2012 yılında düzenlenen fuarları ziyaret etme fırsatını buldum.
Çektiğim resimleri Muhterem'le Afiyetle'de yayınlamıştım.
Kısmet olur da bu yıl da gidebilirsem bol bol resim çekmek ve yemek blogumda
paylaşmak istiyorum.
IBATECH 7.Uluslararası Ekmek, Pasta,
Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı
AÇILIŞ: 10:30 - 10 Nisan 2014 Perşembe (Bugün)
YER: İstanbul Fuar Merkezi/ Yeşilköy/ 1-2-3-4 Holl
Fuarın basın bildirimi;
TEKNOLOJİ VE LEZZETİ BULUŞTURAN FUAR AÇILIYOR
Ekmek ve Unlu Mamül Makinaları Sanayicileri Derneği EKMADER,
Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği GIDAKAT’ın desteklediği,
Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı
ve Avrupa’nın 3. büyük fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH 2014, 10-13 Nisan
tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 4.Holl’de kapılarını açıyor.
Türkiye’nin küresel anlamda en önemli oyunculardan biri
olduğu ekmek, pasta, dondurma ve çikolata teknolojilerine dair fuarın açılışını
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Kasım Piral gerçekleştirecek…
IBATECH 2014’de 15 farklı ülkeden 320 katılımcı yer alacak.
Fuarda; yüzde 80’e varan yağ tasarrufu sağlayan akıllı
fırınlar, tamamen el işçiliği ile tasarlanmış ve 2012 ambalaj şampiyonasında
altın madalya kazanmış pasta kutuları, Dünyada ilk defa üretilen elektrikli
kara fırın, mevcut ürünlere nazaran yüzde 50 daha az elektrik, su ve deterjan
harcayan endüstriyel bulaşık makineleri, yer alacak.
Bu ürünlere ek olarak IBATECH 2014’te Dünya çapında endüstriyel
mutfaklarda devrim yaratan geleneksel mutfak cihazlarının yerini tutarak,
alandan, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan pişirme cihazları, ekmek
fırınları için hijyenik su soğutma cihazları, içi dolgulu kurabiye yapan en
küçük makine, ekmeklerin taze, sıcak ve hijyenik şekilde saklanmasını
kolaylaştıran kağıt ambalajı ve paketleme makineleri de sergilenecek.
Drajeden elbise ve dev pasta fuarda ziyaretçilerin
beğenisine sunulacak.
7 Nisan 2014 Pazartesi
TRABZON HURMALI MUHALLEBİ
Trabzon hurması sonbahar ve kış meyvesidir, vakti tamamen geçmeden daha önce yaptığım hurmalı muhallebi tarifini vereyim.
Ben muhallebi için her zaman kullandığım klasik muhallebiyi pişirecektim fakat Zehra'da (Eya's Cookies) gördüğüm labne eklenmiş hali daha çok hoşuma gittiği için Zehra'nın tarifini uyguladım.
Trabzon hurması ham olduğu zaman buruk tadı olan ama olgunlaşınca lezzetlenen bir meyve, muhallebiye de çok yakışıyor.
Bir adı da Cennet hurması olan meyve ile milk shake gibi soğuk içeceklerde hazırlayabilirsiniz.
Ben muhallebi için her zaman kullandığım klasik muhallebiyi pişirecektim fakat Zehra'da (Eya's Cookies) gördüğüm labne eklenmiş hali daha çok hoşuma gittiği için Zehra'nın tarifini uyguladım.
Trabzon hurması ham olduğu zaman buruk tadı olan ama olgunlaşınca lezzetlenen bir meyve, muhallebiye de çok yakışıyor.
Bir adı da Cennet hurması olan meyve ile milk shake gibi soğuk içeceklerde hazırlayabilirsiniz.
4 Nisan 2014 Cuma
YÜREK KOKOREÇ
"Yürekten de kokoreç olurmu hiç" demeyin, kesinlikle harika oluyor.
Son dönemde kokoreç gibi pişirip, bol baharatla sunulan yemeklere "kokoreç" deniyor.
Bakınız; Balık Kokoreç
Bende "yüreği neden o şekilde pişirmeyeyim" diye düşünüp bu tarifi yaptım, adını da "yürek kokoreç" koydum.
Hem yürek, hemde kokoreç sevenler için harika bir atıştırmalık.
Ben yürek severim, kokoreç sevmem ama bu şekilde pişen yüreğe hayır demem :)
"Afiyetle Kalın"
Diğer sakatat tariflerim burada
YÜREK KOKOREÇ;
Malzemeler;
2 adet dana yürek,
3 adet kuru soğan,
3 adet yeşil sivri biber,
1 adet kırmızı kapya biber,
2 diş sarımsak,
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kekik, sıvı yağ,
Servis için;
Ekmek, kuru soğan dilimleri ve roka yaprakları.
YÜREK KOKOREÇ TARİFİ;
Yürekleri ortadan ikiye kesin, yıkayın.
İçi su dolu bir kapta 1 saat kadar bekletin.
Tekrar yıkayın ve zar büyüklüğünde yani çok küçük doğrayın.
Tencereye doğradığınız yürekleri yerleştirin.
Suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin.
Tencereye sıvı yağ ilave edin.
Yürekleri yağda kavurmaya başlayın.
Yürekleri doğradığınız boyutta kuru soğanları, kırmızı ve yeşil biberi doğrayıp, tencereye ilave edin.
Dövülmüş sarımsakları ve baharatları, tuzu ekleyip, pişirin.
Servis yaparken;
Ekmek dilimlerinin içine roka yaprağı ve dilimlenmiş kuru soğan yerleştirip, üzerlerine hazırladığınız yürekten yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.
Son dönemde kokoreç gibi pişirip, bol baharatla sunulan yemeklere "kokoreç" deniyor.
Bakınız; Balık Kokoreç
Bende "yüreği neden o şekilde pişirmeyeyim" diye düşünüp bu tarifi yaptım, adını da "yürek kokoreç" koydum.
Hem yürek, hemde kokoreç sevenler için harika bir atıştırmalık.
Ben yürek severim, kokoreç sevmem ama bu şekilde pişen yüreğe hayır demem :)
"Afiyetle Kalın"
Diğer sakatat tariflerim burada
YÜREK KOKOREÇ;
Malzemeler;
2 adet dana yürek,
3 adet kuru soğan,
3 adet yeşil sivri biber,
1 adet kırmızı kapya biber,
2 diş sarımsak,
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kekik, sıvı yağ,
Servis için;
Ekmek, kuru soğan dilimleri ve roka yaprakları.
YÜREK KOKOREÇ TARİFİ;
Yürekleri ortadan ikiye kesin, yıkayın.
İçi su dolu bir kapta 1 saat kadar bekletin.
Tekrar yıkayın ve zar büyüklüğünde yani çok küçük doğrayın.
Tencereye doğradığınız yürekleri yerleştirin.
Suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin.
Tencereye sıvı yağ ilave edin.
Yürekleri yağda kavurmaya başlayın.
Yürekleri doğradığınız boyutta kuru soğanları, kırmızı ve yeşil biberi doğrayıp, tencereye ilave edin.
Dövülmüş sarımsakları ve baharatları, tuzu ekleyip, pişirin.
Servis yaparken;
Ekmek dilimlerinin içine roka yaprağı ve dilimlenmiş kuru soğan yerleştirip, üzerlerine hazırladığınız yürekten yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
2 Nisan 2014 Çarşamba
BAYKUŞ MUFFİN
Bugün size çok şirin, hatta yemeğe kıyamayacağınız güzellikte baykuş şeklinde muffin tarifi vermek istiyorum.
Bu tarifi aylar önce Arctic Garden Studio blogunda görmüş hemen sık kullanılanlarda "denenecek tarifler" dosyama eklemiştim ama tarifi yapmaya yeni fırsatım oldu.
Tarifin yapımı hiç zor değil, bildiğiniz bir kakaolu muffin pişiriyorsunuz ve üzerini kakaolu ve kremalı bisküvi ile süslüyorsunuz.
Orjinal tarifte yurt dışında çok bilinen Oreo bisküvi kullanılmış, bende negro gibi kakaolu bisküvi kullanmayı planlıyordum.
Fakat geçen hafta fark ettim ki Oreo kakaolu bisküvi Bim'de de satılmaya başlanmış.
Bu tarif aklımda olduğu için hemen 3-4 paket (1 pakette 6 adet var) Oreo alıp, bu tarifi hazırladım.
Çocuk doğum günleri, temalı partiler, çocuk davetleri için harika bir tarif.
Bu tarifi aylar önce Arctic Garden Studio blogunda görmüş hemen sık kullanılanlarda "denenecek tarifler" dosyama eklemiştim ama tarifi yapmaya yeni fırsatım oldu.
Tarifin yapımı hiç zor değil, bildiğiniz bir kakaolu muffin pişiriyorsunuz ve üzerini kakaolu ve kremalı bisküvi ile süslüyorsunuz.
Orjinal tarifte yurt dışında çok bilinen Oreo bisküvi kullanılmış, bende negro gibi kakaolu bisküvi kullanmayı planlıyordum.
Fakat geçen hafta fark ettim ki Oreo kakaolu bisküvi Bim'de de satılmaya başlanmış.
Bu tarif aklımda olduğu için hemen 3-4 paket (1 pakette 6 adet var) Oreo alıp, bu tarifi hazırladım.
Çocuk doğum günleri, temalı partiler, çocuk davetleri için harika bir tarif.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)