Bugün size sakatatlar içinde pek tercih edilmeyen "böbrek" ile bir tarif vereceğim.
Aslında tarif çok basit, amacım tariften daha çok böbreği pişirmeden önce yapacağınız uygulamadan bahsetmek.
Böbrek kanı süzen ve idrar üreten bir organ olduğu için pişirince ağır bir kokusu oluyor.
Pişirmeden önce yapacağınız uygulama ile kokusunu önemli bir ölçüde azaltabilirsiniz.
Yıllar önce ilk defa böbrek pişirdiğim zaman bunu bilmiyordum, yıkayıp pişirdiğim böbrekten ne yazık ki çok ağır bir koku çıkmıştı.
O zaman araştırınca böbreği pişirmeden önce bir kaç gün sürekli değiştirilen suyun içinde bekletilmesi gerektiğini öğrenmiştim.
Bugünkü yöntem ise sirke ve tuz eklenmiş bir suyun içinde bekletmek.
Bu böbreği; eşimin ciğer aldığı gün, kasabın "Böyle bir şey var, bunu da ister misiniz?" demesiyle almış.
Böbreği hemen suyun içine koydum, bir kaç defa suyunu değiştirdim, en son sirkeli tuzlu suya koydum.
Pişirdiğim zaman hiç kokusu olmadı.
Ben kuzu böbreği pişirdim, dana böbreğinde de aynı sonucu alır mıyım şimdilik bilemiyorum.