6 Haziran 2025 Cuma

KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

Muhterem'le Afiyetle

Kurban Bayramımız Kutlu Olsun!
Sağlıklı, Huzurlu ve Mutlu daha nice bayramlara...

 
"Afiyetle Kalın"

 

2 Haziran 2025 Pazartesi

ERZURUM KADAYIF DOLMASI

Muhterem'le Afiyetle

Bugün size Türk mutfağının ve Erzurum'un önemli tariflerinden birisi olan "Erzurum Kadayıf Dolması"
tarifini vereceğim.
Eskiden Erzurum kadayıf dolmasını biliyordum ama çok yaptığım bir tarif değildi.
Sonra bilin bakalım ne oldu?
Erzurumlu bir damadım oldu, annesinin nefis kadayıf dolmaları ve diğer tarifleri ile Erzurum mutfağını yakından tanıma imkanım oldu.
Sağolsun dünürüm oğlumun düğününde bile kadayıf dolmalarını hazırlayıp, getirmişti. 
Elbette benim yaptığım dolmalar onların yaptığı gibi yada dışarda satılanlar gibi usta işi olmaz.
Tatlıcılarda satılanlar her zaman ince ve uzun oluyor, ev yapımı olanlar daha tombik ve kısa oluyor. 
Bu arada; Erzurum da Ramazan kadayıf dolmasız geçmezmiş.
İftarlara çok yakışan bu tatlıyı arada bende menüye ekliyorum. 
Menüsünde Kadayıf dolması olan iftar masası resimleri 👉BURADA
Bu tarifi; evde kadayıf dolması tatlısı yemek isteyenlere, pratik bir şeklide hazırlamasına yardımcı olacak şekilde, bol resimli ve ayrıntılı hazırladım 👇 

25 Mayıs 2025 Pazar

ÇİRİŞ OTLU MÜCVER

Muhterem'le Afiyetle

Beni eskiden beri takip edenler bilir ki, ben her bahar yenilebilir ot tarifleri yapar, tarifini veririm.
Çok şükür bu baharda öyle oldu.
Önüme daha önce görmediğim bir ot çıkmadı.
Bende bildiğim, tariflerimde yer verdiğim otlarla tarifler hazırladım.
Bunlardan birisi de Çiriş Otuydu.
Çiriş otunun tadını seviyorum, her bahar mutlaka bol bol alıp kullanıyorum.
Bazen yeni tarifler deniyorum, bazen de klasik olarak pişiriyorum.
Yenilebilir otların çoğu ile mücver yapılıyor.
Çiriş otu ile de yapmaya karar verdim.
Üstelik bu tarifte Çirişi önden pişirme ve haşlama gibi işlemler yok.
Sadece diriliği gitsin diye tuz ile ovuyoruz ve mücver malzemeleri ile karıştırıp, pişiriyoruz.