Yaprak sarmayı sever misiniz?
"Yaprak sarmayı kim sevmez" dediğinizi duyar gibiyim.
En çok sevilen yaprak genellikle asma yaprağı olur.
Birde Pazı, Beyaz Lahana, Karalahana, Pırasa gibi sebzelerin yaprakları, hatta Dut-Kiraz gibi ağaçların yaprakları, Hodan-Labada-Ebegümeci gibi geniş yapraklı otların yaprakları sarma olarak hazırlanır.
Bahsettiğim yaprakların (dut ve kiraz hariç) sarma tariflerini aşağıya ekledim.
Bugünkü tarifte yaprağım karalahana olacak.
Bu yazıdaki amacım tarif vermekten daha çok sarma çeşitlerinden bahsetmek, farklı boyutlarda olan karalahana yapraklarının nasıl kesileceğini ve boyutlarının ayarlanacağını göstermek olacak.
Yaprakların kesimi dahil bol resimli bir yazı hazırladım.