Kurban bayramına çok az zaman kaldı.
Şimdi pek çok ev hanımı ev temizliğinin yanı sıra bir de "bayramda hangi tatlıyı yapsam?" diye düşünüyor.
Pek çok evde hamur tatlıları, kadayıf tatlıları ya da elde açılan baklavalar hazırlanıyor.
Bir de vakit alan veya tecrübe isteyen tariflerle uğraşmak istemeyenler için son yıllarda büyük kolaylık sağlayan hazır baklava yufkası ile hazırlayabileceğiniz tarifler var.
Bende bu baklava yufkalarını bayramlarda ya da kalabalık misafir grubu geleceği zaman kullanıyorum.
Baklava yufkaları ile pek çok tarif denedim.
Bugünkü tarifimiz olan laz böreğini ise uzun zamandır hazır baklava yufkası ile denemek istiyordum.
Laz böreğinin özelliği içinde muhallebi olan bir tatlı olması, ben şerbetli olanını seviyorum ama üzerine pudra şekeri serperek hazırlanan laz böreği de var.
Geçenlerde elimde baklava yufkası varken denedim.
Hem bizden hemde yiyenlerden olumlu geri dönüşler aldım.
Laz böreğini çok sevdik de en önemli sorun olan hazır baklava yufkasını kesmek ve dilimleme işini ne yapacağım bilmem.
Hazır baklava yufkası, taze açılmış yufka gibi kolaylıkla kesilmiyor, çok zor dilimleniyor.
Hatta sırf bu kesme işinin zorluğu yüzünden son dönemlerde tepside kesilen tarifleri yapmıyordum.
Bu tarifte beni zorlayan tek şey baklava yufkasını kesmek oldu.