Bugünkü tarifimiz, içinde vişne parçaları, üzerinde ev yapımı bembeyaz sosu olan vişneli bir kek.
Vişne mevsimi geçti ama buzluklara yerleştirdiğimiz vişnelerle bu tarifi çok kolay hazırlayabilirsiniz.
Bende bu tarifi buzluktaki vişneler ile hazırladım.
Bu tarifin tek püf noktası muhallebisini servisten önce dökmeniz.
Daha erken döküp servise kadar uzun bir süre beklerse muhallebinin görselliği bu kadar etkili olmuyor.
24 Eylül 2019 Salı
19 Eylül 2019 Perşembe
BOSTAN KEBABI
Yaz tamamen bitmeden, yaz sebzelerinden olan bostan patlıcanı ile yapılan bostan kebabı tarifi vereyim.
Bostan patlıcanı tombik, şirin görünümü ile yaz aylarında patlıcan ile yapılan pek çok tarifte kullanılabiliyor.
Özellikle dolgun yapısı sayesinde Ali Nazik ve Hünkar beğendi gibi tariflerde kullanmak kolaylık sağlıyor.
Kızartma veya pane yapmak da bostan patlıcanına çok yakışıyor.
Bostan Patlıcanı ile hazırladığım tarifler 👉BURADA
Bostan patlıcanı tombik, şirin görünümü ile yaz aylarında patlıcan ile yapılan pek çok tarifte kullanılabiliyor.
Özellikle dolgun yapısı sayesinde Ali Nazik ve Hünkar beğendi gibi tariflerde kullanmak kolaylık sağlıyor.
Kızartma veya pane yapmak da bostan patlıcanına çok yakışıyor.
Bostan Patlıcanı ile hazırladığım tarifler 👉BURADA
12 Eylül 2019 Perşembe
SÜZME PİYAZ
Bu aralar halen İstanbul'a dönmediğim için uzun aralarla tarif yayınlıyorum.
Fırsat buldukça yayın yapmaya çalışıyorum ama anlaşılan o fırsata fazla ulaşamıyorum.
Fırsatını bulduğum anda hem yemek sayfamı, hemde gezi sayfam olan Muhterem'le Geziye'yi güncellemeye çalışıyorum.
Gezi yazısı hazırlamak, tarif vermekten daha çok vakit alıyor.
Bu arada;
Bugünlerde gezi sayfamda Karabük-Safranbolu yazıları var.
Bugünkü tarifimiz olan süzme piyaz tarifini, uzun yıllardır çok başarılı tarifleri olan blog yazarı arkadaşlarımdan birisi olan Yeşim'de (Yeturla Lezzet Kareleri) gördüm.
Yaz ayları için hazırlanbilecek hem hafif, hemde çok ferah bir tarif.
Bu tarifi süzme yoğurtla yapmak size salatayı şekillendirme imkanı veriyor.
Sebzeler sebebiyle fazla sulanmadan daha kolay servis yapma imkanı veriyor.
Süzme yoğurdunuz yoksa koyu kıvamlı yoğurt kullanabilirsiniz.
Şekillendirerek servis yapmak yerine, geniş bir servis tabağına bütün olarak yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Fırsat buldukça yayın yapmaya çalışıyorum ama anlaşılan o fırsata fazla ulaşamıyorum.
Fırsatını bulduğum anda hem yemek sayfamı, hemde gezi sayfam olan Muhterem'le Geziye'yi güncellemeye çalışıyorum.
Gezi yazısı hazırlamak, tarif vermekten daha çok vakit alıyor.
Bu arada;
Bugünlerde gezi sayfamda Karabük-Safranbolu yazıları var.
Bugünkü tarifimiz olan süzme piyaz tarifini, uzun yıllardır çok başarılı tarifleri olan blog yazarı arkadaşlarımdan birisi olan Yeşim'de (Yeturla Lezzet Kareleri) gördüm.
Yaz ayları için hazırlanbilecek hem hafif, hemde çok ferah bir tarif.
Bu tarifi süzme yoğurtla yapmak size salatayı şekillendirme imkanı veriyor.
Sebzeler sebebiyle fazla sulanmadan daha kolay servis yapma imkanı veriyor.
Süzme yoğurdunuz yoksa koyu kıvamlı yoğurt kullanabilirsiniz.
Şekillendirerek servis yapmak yerine, geniş bir servis tabağına bütün olarak yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
1 Eylül 2019 Pazar
KIZILCIKLI DONDURMA
1 Aylık uzun bir aradan sonra merhaba😊
Temmuz ayının son günü bayram ve yaz tatili için memleketimiz Kastamonu'ya geldik.
"Geldik" diyorum çünkü halen Kastamonu'dayım.
Burada olduğum günlerde yaz aylarına ait tarifleri yayınlamaya fırsat bulamadım.
Bazı tariflerin yayını bir sonraki yaza kaldı.
Mesela beyaz kiraz ile reçel yapmıştım ama tarifi yazmaya fırsat bulamadım.
Şimdi tarifi versem, piyasada beyaz kiraz kalmadığı için bir faydası olmayacak.
Bugünlerde ise tam kızılcık zamanı, o zaman gelsin kızılcıklı bir tarif.
Temmuz ayının son günü bayram ve yaz tatili için memleketimiz Kastamonu'ya geldik.
"Geldik" diyorum çünkü halen Kastamonu'dayım.
Burada olduğum günlerde yaz aylarına ait tarifleri yayınlamaya fırsat bulamadım.
Bazı tariflerin yayını bir sonraki yaza kaldı.
Mesela beyaz kiraz ile reçel yapmıştım ama tarifi yazmaya fırsat bulamadım.
Şimdi tarifi versem, piyasada beyaz kiraz kalmadığı için bir faydası olmayacak.
Bugünlerde ise tam kızılcık zamanı, o zaman gelsin kızılcıklı bir tarif.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)