YAMAN ETKİNLİK-BABAMIN SEVDİĞİ TATLAR
Bu ay ki Yaman Etkinlik konumuz, Haziran ayında kutlanan Babalar Günü için "Babamın Sevdiği Tatlar" olarak belirlendi.
Ev sahibimiz; "Ferahın Mutfağı" sitesinin sahibi, Ferah.
Arkadaşıma kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Çünkü ben babamı 2001 yılında kaybettim.
Bu konu ile daha önce yazdığım yazıyı ve babamla olan anılarımı okumak için, bakınız;
Gurbetçi Çocuğu Olmak
Sonradan onun anısına, onun çok sevdiği ve benimde yemediğim ve yapılışını bilmediğim halde sırf babam sevdiği için yapmayı öğrendiğim, her izine gelişinde bana geldiğinde babam için pişirdiğim "Paça Çorbası " ile katılmaya karar verdim.
Bizim ailede özellikle beyler paça çorbasını çok severler ama ben babamı kaybettikten sonra hiç paça çorbası pişirmedim, pişiremedim 😔
Yıllar sonra ilk defa bu etkinlik için paça pişirdim.
Paça çorbasını ilk defa yapacak olanlar için resimli olarak yapılışını ekledim.
"Afiyetle Kalın"
PAÇA ÇORBASI;
Malzemeler;
4 adet koyun paçası,
2 yemek kaşığı un,
4 diş sarımsak,
Tuz.
Servis sırasında; Sirke.PAÇA ÇORBASI TARİFİ;
Paçaları ocakta iyice ütüleyin.
Özellikle iki tırnak arasında ki tüy kesesini mutlaka kesip çıkarın.
Ütüledikten sonra ovalayarak, iyice yıkayın.
Paçaların iki tırnak arasını bıçakla yukarıya doğru kesin.
Çok zor piştiği için düdüklü tencere kullanmanızı öneririm.
Düdüklü tencereye yerleştirdiğiniz paçalara üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin.
Kaynayıncaya kadar kuvvetli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Arada bir tencereyi sallayarak suyunun bitip, bitmediğini kontrol etmeyi unutmayın.
30-35 dakika iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Terbiyesini yapmak için;
2 kaşık unu 1 su bardağı soğuk suda pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
Hazırladığınız meyaneye 1 kepçe paça suyundan ilave edip, karıştıra karıştıra çorbaya ekleyin.
Tuzunu ve sarımsağını ilave edip, 5 dakika daha pişirip, ocağı kapatın.
Servis yaparken isterseniz eti kemiklerinden sıyırarak, yada paçanın bütünlüğünü bozmadan bütün olarak servis yapın.
Son söz;
Paçayı mutlaka sirke ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye'den güzel haberler var.
Zaman gazetesinin Cumartesi ekinde gezi blogları ile ilgili yazıda Muhterem'le Geziye'de tanıtıldı.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye Zaman Gazetesine Çıktı.
Canim basin sag olsun.
YanıtlaSilCorbayi harika anlatip,yapmissin.Ellerine saglik.
Biliyormusun?Benim babamda paca corbasina bayilir.
Sevgilerle.
Muhterem'cigim Ferahin sitesinde babanla ilgili anini okudum inan goz yaslarimi tutamadim.
YanıtlaSilBogazima bir seyler dugumlendi.
Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun babaciginin.
Gurbeti cok iyi bilirim.Dayanmasi zorda olsa kavusmalar cektigin tum izdirabi bir anda bitirir.
Paca corbasi nefis olmus ,babaciginin ruhuna varsin.
esimin en sevdigi yemek diyebilirim:))
ellerine emeklerine saglik canim.
kucak dolusu sevgilerimi biraktim.
Muhteremcim vallahi icine degil ama ben tabaklar bittim.....
YanıtlaSilIci icin eline saglik-disi icin zevkine saglik.
SEVGILER
merhaba ablacığım nasılsın? cuman mübarek olsun.
YanıtlaSilçorbada harika görünüyor ellerine sağlık.çokta severim.olsada yesem...
sevgilerimi bıraktım görüşmek üzere.
her zaman ziyaret edemesemde takipteyim.siz benim ilk arkadaşlarımdansınız.
selamlar
çorba çok güsel ellerinize sağlık.babalar hep sever mi ne bu çorbayı?ayrıca ferhın sayfasında babnla ilgili yazını okudum çok duygulu bir yazı allah mekanını cennet eylesin.senin özlemlerine de inan çok üzüldüm.mevlam cennette kavuştursun sizi.
YanıtlaSilÖncelikle Allah rahmet etsin ve nur icinde yatsin babacigin. Corbanda nefis görünüyor ve bir o kadarda anlamli olmus canim.Babam kalp krizi geciripte hayati tehlikesi oldugu zamanlar , onun sevdigi hersey aklima gelip o kadar icimi acitiyorduki.Cok sükür Allahima günleri atlattik insal.
YanıtlaSilSeni anliyorum canim.Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal canim.
Yaban Mersini
YanıtlaSilyazıyı okuyunca çok duygulandım,ağlamak istedim..cnm ya hiç bir şey yazamıyorum,sadece bu kadar ince düşünceli oldğun için seni tebrik ediyorum.slmlar..