6 Ocak 2012 Cuma

PÜRELİ ISPANAK GRATEN

Muhterem'le Afiyetle

Sebzelerin fırında beşamel sosla, kaşar peynirle pişmiş halini çok seviyorum.
Bugüne kadar pek çok sebzeyi fırında pişirdim.
Ispanakta fırında pişirmeyi istediğim sebzelerin başında geliyordu fakat çok narin yaprakları olduğu için "acaba nasıl olur? ya fazla kabarmayan cılız bir şey olursa?" diye düşünüp, yapmıyordum.
Geçen ay Aylin'de gördüğüm "Püreli Ispanak Graten" tarifi ise tam aradığım fırında ıspanak özelliklerine sahipti.
Bu tarifte ıspanağın altında patates püresi var ve püre yemeğe hem lezzet hemde hacim kazandırıyor.
Hemen tarifi denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Ispanağı değişik bir şekilde pişirmek isterseniz, hem görüntüsünü hem de tadını çok beğeneceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


PATATES PÜRELİ ISPANAK GRATEN; (28 X 28 Kare Borcam için)
Malzemeler;
1 kilo ıspanak,
4 adet pırasa,
4 adet büyük boy patates,
Zeytinyağ, tuz, karabiber.
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
3 yemek kaşığı un,
3,5 su bardağı süt,
Üzerine;
Kaşar peynir.
PATATES PÜRELİ, ISPANAK GRATEN TARİFİ;
Patatesleri haşlayın, sıcakken kabuklarını soyup, ezin.
İçine tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı, biraz süt ekleyip, iyice yoğurun.
Fırın tepsisinin içini yağlayın, hazırladığınız püreyi tepsiye yayın.
Ispanağı ayıklayıp, doğrayın ve yıkayıp süzülmesi için süzgece alın.
Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Tencereye yağ dökün, önce pırasaları soteleyin, üzerine ıspanakları ve tuzunu ilave edin.
Pırasa ve ıspanağın diriliği gidinceye kadar pişirip, ocağı kapatın.

Beşamel sosu yapmak için;
Tereyağını eritin, içine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak unu kavurun, sütü ilave ederek iyice karıştırın.
Tuzunu ilave edin, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen beşamelin içine pırasa ile pişirdiğiniz ıspanağı ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız beşamelli ıspanağı patates püresinin üzerine yayın.

Üzerine kaşar rendesi serpin.
Orta hararettte ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yemeğiniz piştikten sonra kolay dilimleyebilmek için, mutlaka 15-20 dakika dinlendirin.

"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. değişik güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. harika bir tarif olmuş görüntüsü de mis ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Adsız16:12

    Böyle beşamel soslu tariflere hele de sebzelilerine bayılırım. Tam bana göre bir tarif olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık Muhterem Abla.

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor! Kısa zamanda deniycem inşallah.

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Adsız16:49

    bende denedim bu tarifi.Gerçekten çok güzel oldu.Tarif için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ellerinize sağlık, tarifi beğenmenize sevindim, ayrıca deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Farklı bir tarif.Ben de pırasa kullanmadan deneyeceğim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Türkan Hanım,
      Pırasa bu tarifte isteğe bağlı bir malzeme, isterseniz eklemeyebilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil
  7. Adsız20:32

    Denedim harika oldu :) Tarif için Tesekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ellerinize sağlık, tarifi beğenmenize sevindim, ayrıca deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. Adsız11:54

    tweety
    Ben de fırında beşamel soslu sebzelere bayılıyorum. Çok güzel görünüyor elinize sağlık. En kısa zamanda ben de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...