21 Mayıs 2012 Pazartesi

ÇİLEK REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Çilek reçeli yapmanın tam zamanı.
Çilek bu günlerde hem ucuzladı, hemde bazı tezgahlarda tarla çileği bulmak mümkün.
İyi ve kaliteli çilek yaptığınız reçelin tadına tat katacaktır.
Bir kaç hafta içinde çileğin tamamen ortadan kalkacağını ve reçel yapmak için son fırsat olduğunu unutmayın.
"Afiyetle Kalın"



ÇİLEK REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo çilek,
1 kilo toz şeker,
Yarım Limon.
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ;
Çileklerin  saplarını çıkarın, yıkayıp, süzün.
Reçeli kaynatacağınız tencerenin içine çilekleri yerleştirin.

Daha sonra üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri ekleyin.
Bu şekilde 1 gece veya 3-4 saat bekletin.
Hiç su eklemenize gerek kalmadan çilek kendi suyunu salacaktır.
Şekeri erimiş, suyunu salmış olan malzemeyi ocakta kaynatmaya başlayın.
Kaynayınca ocağı kısıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Reçel koyulaşmaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkın 5-10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Reçeli temiz ve kuru kavanozlara yerleştirip, ılındıktan sonra kapağını kapatın.

"Afiyet Olsun"

10 yorum:

  1. Evde en çok tüketilen reçeldir.
    Pek leziz görünüyor,ellerine sağlık. Rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin..

    YanıtlaSil
  2. Bizim evin favoru reçeli,kızım tam bir çilek tutkunu oldugu için çilek reçelini çok yapıyorum.Bu aralar güzel çilekler var.Ellerine saglık,bu dilim ekmeği alıp gitsem ya valla süper olurdu.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık kokusu burnuma geldi sanki sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Mis gibi kokuyordur simdi, ellerinize saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. Elinize saglik olsun cok guzel gozukuyor. Cok severim hele de kışın kahvalti sofrasina guzellik katar..
    Bende fiyatinin inmesini bekliyorum hemen yapacagim insallah..

    YanıtlaSil
  6. Dediğin gibi tam çilek mevsimi.Birde benim gibi yemek için alınmış çileklerin kalan 1 kasesini hemen reçele çevirenler var ve onlar ölçü iel değil göz kararıyla yapıyorlar:-)
    Ellerine sağlık sen mis gibi kışlık yapmışsın..

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık reçel çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık , çok güzel görünüyor .kıvamını anlamanın kolay bir yolu var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Derya,
      Reçelin kıvamını anlamak için, porselen bir tabağa bir kaç damla reçel damlatıp, 2-3 dakika beklet, tabağı aşağıya doğru eğdiğinde hemen akıyorsa biraz daha kaynatmak gerekiyor.
      Eğer ağır ağır akıyorsa kıvamı olmuş demektir.
      Kolay gelsin.

      Sil
  9. Adsız22:49

    Hünerlieller
    ohh mis gibi olmuş çilek reçeli..bende bugün reçel yaptım:)karadut reçeli.bu zaman reçel yapma zamanı.eline saglık arkadaşım....

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...