Çilek bu günlerde hem ucuzladı, hemde bazı tezgahlarda tarla çileği bulmak mümkün.
İyi ve kaliteli çilek yaptığınız reçelin tadına tat katacaktır.
Bir kaç hafta içinde çileğin tamamen ortadan kalkacağını ve reçel yapmak için son fırsat olduğunu unutmayın.
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEK REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo çilek,
1 kilo toz şeker,
Yarım Limon.
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ;
Çileklerin saplarını çıkarın, yıkayıp, süzün.
Reçeli kaynatacağınız tencerenin içine çilekleri yerleştirin.
Daha sonra üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri ekleyin.
Bu şekilde 1 gece veya 3-4 saat bekletin.
Hiç su eklemenize gerek kalmadan çilek kendi suyunu salacaktır.
Hiç su eklemenize gerek kalmadan çilek kendi suyunu salacaktır.
Şekeri erimiş, suyunu salmış olan malzemeyi ocakta kaynatmaya başlayın.
Kaynayınca ocağı kısıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca ocağı kısıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Reçel koyulaşmaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkın 5-10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Reçeli temiz ve kuru kavanozlara yerleştirip, ılındıktan sonra kapağını kapatın.
"Afiyet Olsun"
Evde en çok tüketilen reçeldir.
YanıtlaSilPek leziz görünüyor,ellerine sağlık. Rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin..
Bizim evin favoru reçeli,kızım tam bir çilek tutkunu oldugu için çilek reçelini çok yapıyorum.Bu aralar güzel çilekler var.Ellerine saglık,bu dilim ekmeği alıp gitsem ya valla süper olurdu.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kokusu burnuma geldi sanki sevgiler.
YanıtlaSilMis gibi kokuyordur simdi, ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Elinize saglik olsun cok guzel gozukuyor. Cok severim hele de kışın kahvalti sofrasina guzellik katar..
YanıtlaSilBende fiyatinin inmesini bekliyorum hemen yapacagim insallah..
Dediğin gibi tam çilek mevsimi.Birde benim gibi yemek için alınmış çileklerin kalan 1 kasesini hemen reçele çevirenler var ve onlar ölçü iel değil göz kararıyla yapıyorlar:-)
YanıtlaSilEllerine sağlık sen mis gibi kışlık yapmışsın..
eline sağlık reçel çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilElinize sağlık , çok güzel görünüyor .kıvamını anlamanın kolay bir yolu var mı acaba ?
YanıtlaSilSevgili Derya,
SilReçelin kıvamını anlamak için, porselen bir tabağa bir kaç damla reçel damlatıp, 2-3 dakika beklet, tabağı aşağıya doğru eğdiğinde hemen akıyorsa biraz daha kaynatmak gerekiyor.
Eğer ağır ağır akıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Kolay gelsin.
Hünerlieller
YanıtlaSilohh mis gibi olmuş çilek reçeli..bende bugün reçel yaptım:)karadut reçeli.bu zaman reçel yapma zamanı.eline saglık arkadaşım....