Ispanak pişirirken her seferinde klasik pirinçli ıspanak veya yumurtalı ıspanak pişirirseniz ev halkının "yine mi ıspanak?" sitemlerine maruz kalabilirsiniz.
Fakat değişik pişirme yöntemleri ve tariflerini kullanırsanız, bu sıkıntıyı hiç yaşamazsınız.
Bugün tarifini verdiğim tarifte ıspanak, beyaz peynir-un-yumurta ile birlikte fırında üzerinde kaşarla birlikte pişiyor.
Bu malzemelerle tahmin edersiniz ki tadı çok güzel oluyor, değişik bir ıspanak tarifi arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
FIRINDA PEYNİRLİ ISPANAK;
Malzemeler; (30 cm. yuvarlak tepsi için)
1 kilo ıspanak,
1 küçük kalıp beyaz peynir (yaklaşık 300 gram)
5 yemek kaşığı un,
1 paket kabartma tozu,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Üzeri için;
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
1 adet orta boy domates.
FIRINDA PEYNİRLİ ISPANAK TARİFİ;
Ispanakları ayıklayıp, doğrayın.
İyice yıkayarak çamur ve toprağından arındırın.
Yıkanan ıspanakları süzgece alın, ıspanakların üzerine 1 çaydanlık dolusu (yada su ısıtıcı) kaynar su dökün.
Bu işlem hem ıspanağın diriliğini alacak, hemde kaldıysa son kumlarını dökecektir.
İçine ufalanmış beyaz peyniri, unu, kabartma tozunu, yumurtayı, zeytinyağını, tuzunu ekleyin.
Not;
Beyaz peynirin tuz oranını dikkate alarak tuz ekleyin.
İsterseniz karabiber ve kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Bütün malzemeyi iyice karıştırın.
Tepsiyi yağlayıp, çok az unlayın.
İçine hazırladığınız ıspanaklı karışımı döküp, üzerini düzleştirin.
Üst kısmını rendelenmiş kaşar peynir ile kaplayın.
Son olarak kaşarın üzerine ince dilimlediğiniz domatesleri dizin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra rahat dilimleyebilmek için 10 dakika dinlendirin.
İsterseniz kare, isterseniz üçgen dilimler halinde keserek sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Çok güzel bir tarif ellerine sağlık. nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Minecim :)
SilVallahi mükemmel arkadaşım bayıldım ıspanak aldığımda ilk olarak bunu yapacağım sevgiler...
YanıtlaSilTavsiye ederim Özgencim, şimdiye kadar yapıp da pişman olan olmadı :)
SilÇok güzel, ellerinize sağlık, bi arkadaşım da içine un yerine iki yufkayı parçalayarak koyuyor....
YanıtlaSilMerhaba,
SilYufka fikride güzelmiş, ben yufkayı fırında kabak yaparken kullanıyorum ama eminim ıspanağa da çok yakışır.
Öneriniz için teşekkür ederim :)
Ispanak ve peynir muhteşem bir ikili olmuş. Çok nefis gözüküyor. En yakın zamanda deneyeceğiz. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silbuna kaşardan önce beşamel sos yapılırmı
YanıtlaSilMerhaba,
SilKusura bakmayın sorunuzu geç gördüğüm için cevabım gecikti.
Elbette kaşarın öncesinde beşamel sos ekleyebilirsiniz.
Hatta içine eklenen unu eklemeyip, beşamel sosla bütün malzemeyi karıştırıp, üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz.
Çok mutisssss
YanıtlaSilGerçekten mutis ve doyurucu tadi var
YanıtlaSilBu tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkürler denedim nefis oldu.
YanıtlaSilMerhaba,
SilTarifi deneyip, sonucu bildirdiğiniz için bende teşekkür ederim, ellerinize sağlık.
Ben yaptim gercekten cok guzel oldu tarif icin ellerinize saglik peyniri 300 den daha fazla koymanizi tavsiye edebilirim:)
YanıtlaSilSizinde ellerinize sağlık, eminim güzel olmuştur.
SilDaha fazla peynir ekleme fikrini buradan duyurmuş olalım, isteyen peynir miktarını arttırabilir.
Bugün yaptım çok güzel oldu, evdekiler de severek yediler. Herkesin denemesini tavsiye ederim. teşekkürler Muhterem Hanım :)
YanıtlaSilDeneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, sizinde ellerinize sağlık.
SilMuhterem Hanım merhaba .Bugün gördüm.Çok güzel özenle hazırlanmış bir blog.Tariflerinizde çok detaylı ve resimlendirmişiniz.Çalışan bir bayan olarak teşekkür ederim.İlk fırsatta tariflerinizden yararlanacağım.
YanıtlaSilMerhaba,
SilGüzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Tariflerimi, o yemeği ilk defa yapacaklar için, acemiler için, öğrenciler için, yeni evlenenler için kısaca yemek yapmak isteyen herkes için ayrıntılı resimlerle ve tariflerle vermeye çalışıyorum.
180 derecede pisirilrcek tamam ama zamanlamasini nasil ayarliyacagim kac dk. Mesela
YanıtlaSilMerhaba,
SilFırını önceden ısıtırsanız 15 dakika, ısıtmadan soğukken fırına tepsiyi koyarsanız 20 dakika yeterli olacaktır.
Kolay gelsin.
Bende az önce denedim ama yarim kiloya uyarladim. Sicak su kekremsi tadi aliyo ve sonuc superdi esimde cok begendi. Buyuk iki dilim yedik kimildayamiyoruz şiştik. Tarif icin tesekkrler ellerinize saglik
YanıtlaSilMerhaba,
SilTarifi beğenmenize çok sevindim, ayrıca deneyiminizi yorum yazarak paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sizinde ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
su anda firinda nefis gorunuyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
SilPeynir yerine başka ne koyabiliriz
YanıtlaSilMerhaba,
SilPeynir yerine kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
bugün yaptım. un ve yumurta sayısını azalttım kalorisi daha fazla olmaması için.Ailem çok beğendi Emeginize sağlık ...
YanıtlaSilMerhaba,
SilEminim güzel olmuştur, ellerinize sağlık.
Tesekkurler cok guzel tarif
YanıtlaSilŞimdi deneyeceğim bakalım nasıl olacak
YanıtlaSilKolay gelsin, sonucu da yazarsanız sevinirim.
Silispanak yemeyen bir aileye sahiptim tarifinizi gordum ve hemen mutfaga girdim ve denedim iyikide denemisim tarifiniz bir harika ellerinize saglik tesekkurler
YanıtlaSilDeneyiminizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim, tarifi beğenmenize sevindim, sizinde ellerinize sağlık.
SilBen de şuan bu tarife göre her şeyi yaptım ve attım fırına sonucu sabırsızlıkla bekliyorum :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, eminim güzel olmuştur :)
SilMalzeme olarak bugün elimde ıspanak var, tarifi çok beğendim, akşam yemeği için denemeyi düşünüyorum, ınş eşim ve ailem begenirler
YanıtlaSilMerhaba,
SilKolay gelsin, İnşallah beğenirler :)
elinize sağlık, dün yarım kilo ıspanaktan yaptım, hepsini tek başıma bitirdim :)) fotoğrafta gönderecektim ama nereden gönderileceğini bilmiyorum :) Çok teşekkürler bu güzel tarifiniz için.
YanıtlaSilSevda
Merhaba Sevda,
SilTarifi deneyip, sonucu bildirdiğiniz için bende teşekkür ederim, ellerinize sağlık.
Beğenmenize çok sevindim :)
Elinize saglik, bende denedim, kolay ve cok lezzetli bi tarif
YanıtlaSilMerhaba,
SilDeneyiminizi paylaştığınız, yorumla belirttiğiniz için ben teşekkür ederim, tarifi beğenmenize sevindim, sizinde ellerinize sağlık.
Muhterem hanım kolay gelsin elinize ve emeğinize sağılık bende tarifinizi yapacağm yalnız yarım kilo ıspanaktan yapınca un ve kabartma tozunun nekadarını kullanacağız ilginiz için şimdiden çok teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba,
SilTarifi yarım kilo ıspanakla yaparsanız;
1 su bardağı beyaz peynir,
3 yemek kaşığı un,
Yarım paket kabartma tozu,
2 adet yumurta,
1 çay bardağından biraz az yağ kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Yaglamayi unuttum borcami fırında şu an bir şey olur mu ki
YanıtlaSilMerhaba,
SilHamur işi veya kek olmadığı için önemli bir şey olmaz.
Yemek kendi suyunu salacağı için tepsiden yağlanmadığı halde kolay çıkacaktır.
Ellerinize sağlık.
mrb bende şimdi yapmaya başladım bakalım nasıl olacak
YanıtlaSilMerhaba,
SilEminim çok güzel olacak, ellerinize sağlık :)
ıspanak sevmeyen eşim bu tarife bayıldı.az önce yapıp fırına attım.ilk defa oğluma yedirireceğim umarım o da beğenir.çünkü sebze yemekleriyle pek arası yok.tarifiniz çok güzel.teşekkürler..
YanıtlaSilMerhaba,
SilBu içten yorum için teşekkür ederim, İnşallah oğlunuz da çok sever.
Ellerinize sağlık.