Yaz sıcakları yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladı.
Sıcak demek soğuk içecekler, dondurmalar, parfeler demek.
Dondurma olarak pek çok evde hazır dondurma kullanıyor.
Bizde de arada sırada hazır dondurma alınır.
Fakat kendinizde evde dondurma yapabilirsiniz.
Bunun için pek çok tarif var, bu tariflerin bazısı malzemeleri karıştır-kalıba koy-dondur yöntemi ile çok pratik hazırlanıyor.
Bazısı da hazırla-dondur-çıkar karıştır-tekrar dondur-çıkar karıştır yöntemi ile biraz el işçiliği istiyor.
Bazısı da süt ve saleple pişirilerek-dondurularak hazırlanıyor.
Benim tarifini vereceğim tarif ise yoğurtla, meyve püresi ile hazırlanan pratik bir dondurma tarifi.
Bu tarif meyvelerin sulu olup olmamasına bağlı olarak meybuza benziyor.
Çilekle yapılan meybuza benziyor ama muzla yapılan yoğun kıvamlı olduğu için daha çok dondurmaya benziyor.
Önümüzde ki günlerde karadutlu ve muzlusunun da tarifini vereceğim.
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim BURADA
Evde dondurma yapmak için dondurma kalıpları çok pratik oluyor.
Ben İkea'nın dondurma kalıplarını kullanıyorum.
Geçen yaz köyde ki evimiz için A 101'den dondurma kalıbı almıştım ama onun çubukları çok dayanıklı değildi.
İkea'nın kalıpları çok daha sağlam ve kullanışlı.
Eğer dondurma kalıbınız yoksa silikon muffin kalıpları, küçük boy kağıt bardakları kullanabilirsiniz.
Ben gül şeklinde ki silikon kalıpları da kullanıyorum, çok şık bir görüntüsü oluyor.
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ, YOĞURTLU DONDURMA;
Malzemeler; (6 adet)
12 yemek kaşığı yoğurt, (her kalıp için 2 yemek kaşığı)
1 su bardağı çilek püresi,
1 poşet krem şanti,
4 yemek kaşığı pudra şekeri, (pudra şekeri yerine bal kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya.
ÇİLEKLİ, YOĞURTLU DONDURMA TARİFİ;
Çileklerin yapraklarını temizleyin, yıkayıp süzün.
Mutfak robotundan çekerek püre haline getirin.
Çilek püresine, yoğurt, krem şanti, vanilya, pudra şekerini ilave ederek iyice karıştırın.
Dondurma kalıplarına hazırladığınız dondurma karışımını paylaştırın.
Çubuklarını takın.
Derin dondurucuda 5 saat bekletin.
"Afiyet Olsun"
Özellikle çocukların favorisi oluyor böyle dondurmalar. Pembiş pembiş ne de güzeller... Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSağolasın papatyam, evet rengi pembiş pembiş pek tatlı oldu :)
SilBen de bu yaz yiğenlerim için yapacağım, Sanırım çilek ve muzluyu seveceklerdir. Elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilhttp://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Mutlaka yapmalısın Ayselcim, yeğenlerin bayılacaktır, teşekkür ederim :)
Sil