
Yıllar önce bu kadar çok televizyon kanalı yokken gazeteler televizyon eki verirdi.
Milliyet gazetesi de her Cumartesi oldukça kapsamlı güzel bir televizyon eki veriyordu.
Derginin en son sayfasında yemek tarifleri olurdu.
O sayfaları koparıp, kendime ayrıca bir kitapçık hazırlamıştım.
Bu tarifi o zaman bu ekten öğrenmiş ve hemen denemiştim.
İçindeki kakaonun nasıl böyle şekil aldığını misafirlerim merak edip, sorarlardı.
Şimdi bu tarif "zebra kek" olarak sık sık bloglarda yer alıyor.
Açıkçası zebra kek olarak daha haşmetli ve güzel görünüyor.
Misafirim az olduğu zaman yada kendimize yetecek kadar az miktarda kek yapacağım zaman baton kek kalıbı ile bu keki yapıyorum.
Kek hamurunu kaşık yada kepçe ile kalıba dökmeniz hârelerin kalınlığını belirleyecektir.
Ben kaşıkla döktüğüm için daha ince çizgiler halinde oluyor.
"Afiyetle Kalın"