7 Temmuz 2012 Cumartesi

UNLU BÖREK

Unlu börek hazır yufka ile hazırlanan, yufkasını sarmadan önce un serpilen bir börek tarifi.
Yıllar önce Papatya Prenses (http://papatyaprenses.com/unlucitirborek/) ve pek çok blogda görmüştüm ama denemek kısmet olmamıştı.
Ben iç malzemesi olarak mantarlı bir iç hazırladım fakat patatesli içle daha dolgun börekler ortaya çıkıyor.
Yağ miktarı gözünüze çok görünmesin, un yağı emdiği için böreğin kuru kalmasını engelliyor.
"Afiyetle Kalın"

MANTARLI UNLU BÖREK;
Malzemeler;
3 adet yufka,
Un,
100 gram tereyağ,
2 çay bardağı sıvıyağ,
İç Malzemesi;
Yarım kilo mantar,
1 adet kuru soğan,
2 adet kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağ, 
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ.
TARİFİ;
Mantarları suda bırakmadan, akan suyun altında yıkayıp doğrayın.
Doğradığınız mantarları tencereye yerleştirin.
Mantarlar suyunu salıp, çekinceye kadar pişsin.
Suyunu çekince biraz zeytinyağ ekleyin.
İnce doğradığınız soğanları, kırmızı biberleri ekleyin.
Tuzunu ekleyip, soğuması için biraz bekletin.
Yufkayı tezgaha serin,  eritilmiş tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün.
Üzerine elekle un serpin.
Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatın.
Tekrar yağlayıp, un eleyin.
Yufkanın kenarlarından iki parmak içeriye katlayın.
Kenar kısmına boydan boya iç malzemesi yerleştirin ve rulo sarın.
1 parmak uzunluğunda kesin, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerine yumurta-yoğurt-yağ karışımından sürün.
Daha çıtır olmasını isterseniz üzerine sadece çok az sulandırılmış yağ sürebilirsiniz.
Orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. Canım çok severek yaparım ve yeriz her türlü iç malzeme ile denedim.Sonuç süper ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli gözüküyorlar..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Canım benim ellerine sağlık bu süper bir börek ben peynir ve patatesli içle seviyorum.

    gerçekten kime yaptıysam çok sevdi. evde mi yaptın dediler.
    lezzeti çok nefis.

    canım bir şey söylemke istiyorum snein blogu açınca ekran sörekli kayıyor. blogunda virüs olabilir yada eklediğin javalardan olabilir haberin olsun

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Neşe,
      Ekranın kaydığından bahsetmişsin, ben evdeki bilgisayarlardan ayrı ayrı baktım, öyle bir şeyle şimdilik karşılaşmadım.
      Bu yönde bir şikayet ilk senden geldi, İnşallah virüs gibi kötü bir şey yoktur.
      Ben bloguma çok fazla java yada yabancı eklenti kurmuyorum ama arkadaş listemizde bulunan bloglardan birine virüs bulaştığında bağlantı yüzünden bizde de varmış gibi görünüyor.

      Sil
  4. unlu börek ismini okuyunca aklıma önce kete gibi unun kavrulup direkt harç olarak kullanıldığı bir börek gelmişti,yanılmışım..görüntü enfes..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Adsız08:39

    süper bir börek yapıp derin dondurucuda uzun süre saklayabiliniyor..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...