Açıkçası içinde ki 3 kabartma tozuna ön yargı ile yaklaşmıştım "acaba fazla kabartma tozu tadını değiştirir mi? ", "yumuşak mı olur, sert mi?", "ertesi güne kaldığında sertleşir mi?" gibi sorularla poğaçayı yaptım.
Hani yapış o yapış oldu, bizim evde patladı gitti : )
Poğaçayı o kadar çok beğendik ki, kahvaltıya gelen misafirlerime, ziyarete gittiğim yerlere hediye olarak sık sık yaptım.
3-2-1 poğaça, tarif defterimin nadide poğaçaları arasında ki yerini aldı.
Poğaçanın en önemli özelliği 3 kabartma tozu kullanılması, üstü de dahil hiç yumurta kullanılmaması, ertesi güne kaldığında halen tazeliğini koruması, içini kıymalı yaptığınızda üzerinde ki galeta unu ile birlikte içli köfte börek tadı vermesi, daha sayayım mı : )
Size tavsiyem mayasız değişik bir poğaça tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre.
Şunu da belirteyim poğaçanın içinde 3 kabartma tozu olduğu hiç belli olmuyor, tadında değişiklik yapmıyor.
Bu poğaçanın menüsünde yer aldığı kahvaltı masasının resimleri burada
"Afiyetle Kalın"
3-2-1 POĞAÇA
Malzemeler;
3 paket kabartma tozu,
2 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
Un, (4 su bardağına yakın)
2 çay kaşığı tuz.
İçi İçin;
150 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
Tuz, karabiber.
Üzeri için;
Galeta unu.
3-2-1 POĞAÇA TARİFİ;
Hamuru yoğuracağınız kaba, yoğurdu ve sıvı yağı boşaltın.
Kabartma tozlarını hamur yoğurma kabına eleyerek ekleyin.
Tuzunu ilave edip, azar azar ununu ilave edin.
Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
Hamurun üzerini örterek, dinledirmeye bırakın.
Diğer tarafta soğanları küçük küçük doğrayın, sıvı yağda kavurmaya başlayın.
İçine kıymayı ilave edin, tuz ve karabiber ekleyip, kıyma pişinceye kadar kavurun.
Kavrulan kıyma biraz ılınınca poğaçaları yapmaya başlayın.
Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle yuvarlayıp, açın, içine 1 tatlı kaşığı kavrulmuş kıyma yerleştirip, yuvarlayarak poğaça şekline getirin.
Bir tabağa galeta unu dökün, hazırladığınız poğaçayı önce galeta ununa bulayın daha sonra yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Tepsinin içinde 1 saat dinlendirirseniz, çok daha güzel ve pofidik olacaktır.
Tepsinin içinde 1 saat dinlendirirseniz, çok daha güzel ve pofidik olacaktır.
Orta hararette ki fırında pişirin.
Not; Üzerinde yumurta olmadığı için nar gibi kızarmayacaktır.
Kıymalı yaptığınız zaman mutlaka sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bu harika poğaçalara bayıldım şimdi.
YanıtlaSilEllerine sağlık, süperler...
Acaba peynirli veya ıspanaklı da olabilir mi?
Teşekkürler ve sevgiler, Pırıl.
Ispanaklı, peynirli, patatesli elbette içine istediğinizi koyabilir, farklı yapabilirsiniz.
SilKıyma, dışında ki galeta unu ile çok güzel uyum sağladığı için ben kıymalı tarifini verdim.
Canım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilBenimde çok sevdiğim bir poğaça bende bir arkadaşıma ziyarete giderken yapıp götürmüştüm ve çok beğenildi.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilYumurta yemeyenler icin de guzel bir tarif , emeklerine saglik...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım poğaçalar çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilNe zamandır denemek istediğim bir tarif nefis görünüyor deneyeceğim ellerine sağlık Muhteremciğim sevgiler...
YanıtlaSilŞimdi deniyorum, hadi bakalım nasıl olacak. Tarif için teşekkürler. :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, nefis görünüyor. Tarif hem evde bulunan malzemeler hemde akılda kalıcı.
YanıtlaSilMerhabalar blogunuza yeni rastladım veeee açılışı 321 poğaça tarifinizle yaptım ve denemeye karar verdim ...
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize sağlık harika olmuşlar....
Sevgi ve saygılarımla hoşçakalın...
cok lezzetli görünüyorlar ellerinize saglik etkinlige göndermek istemissiniz ama bunda yogurt var :( sütü yiyemeyen yogurduda sanirsam yiyemez, yogurt yerine baska birsey icine konamazmiki.
YanıtlaSilcevabinizi bekliyecem.
Çok haklısınız, ben tarifi yayınlamadan önce sayfanızda dolaştım, benden önceki bir kaç tarifte yoğurt görünce "yoğurtta süt ürünü değil mi?" diye düşündüm ama yayınlandığına göre demek ki fark etmiyor diye düşündüm.
SilBir kaç gün sonra farklı bir tarifi etkinliğinize gönderirim.
Bu tarifte yoğurt ana malzemelerden birisi olduğu için onun yerine başka bir şey konulmuyor.
canim ellerine saglik cok güzel görünüyor ilk firsatda deneyecegim sevgiler.
YanıtlaSilmalesef yazdigim gibi yogurtta dokunuyor , bir kac tarife bakmadan eklemisim onlardada yogurt var yazi yazcam hepsine. kusura bakmayin cok lezzetliler ama olmadi veyada baska alternatif varsa paylasin lütfen
YanıtlaSilbende yapıyorum bunlardan çok güzel oluyorlar eline sağlık canım enfes olmuş
YanıtlaSilSevgili arkadaşım çok ama çok teşekkür ederim son söylediğin yöntemle dosyama kavuşabildim ve son yayınladığım resimsiz tarifime ekledim çıktı.Çoook teşekkür ederim sevgilerimle...
YanıtlaSilSevgili Özgen,
SilSorunun çözülmesine çok sevindim, sana önerdiğim yöntemle resim yükleyebildiğini yazmışsın, eğer faydam olduysa çok sevinirim.
Resimsiz bir blog susuz dereye benzer.
Yeni resimlerini ve tariflerini bekliyoruz.
Lezzetli görünüyor ben de denenecekler listeme alıyorum elinize emeğinize sağlık..
YanıtlaSilharika bayıldım, çok ilginçte bir ismi varmış poğaçanın :)))
YanıtlaSilİlk fırsatta denemek istiyorum. Ellerinize sağlık, sevgiler...
Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.hayırlı kandiller dilerim.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSil3-2-1 poğaçasını ben de çok sık yaparım,hatta bloğumda da yayınlamıştım,
Sizin tarifinizi de denemek istiyorum,galeta unu eminim çok güzel tat vermiştir,
Sevgilerimle,
emirlehayatguzel.blogspot.com
kesinlikle denicem..ellerinize sağlık..
YanıtlaSiltarifinizi yayinlayamadigim icin tekrar cok özür diliyorum ,yinede songün etkinligimiz oldugu icin sizin linkinizi sayfama biraktim.
YanıtlaSilBu konuda çok mahcubum ne olur kusura bakma, etkinliği yumurtasızlar ve sütsüzler olarak iki ayrı kategori olarak anladım heralde onun için yumurtasız bir tarifle katıldım, sen durumu belirtince yeni bir tarif hazırlarım zannediyordum ama vakit müsait olmadı.
SilYine de sayfama yer verdiğin için teşekkür ederim.
Merhabalar bu poğaçanızı denedim ve gerçekten mükemmel bir tadı var...
YanıtlaSilBayıldık ailem ve misafirlerimler...
ALLAH razı olsun paylaşımınız için ben de beklerim bloguma...
Sevgilerimle...
Sevgili Emel,
SilGüzel sözlerin için teşekkür ederim.
Bu tarifi ilk gördüğüm zaman bende çok beğenmiştim, tadının da çok güzel olduğunu görünce sık sık yaptım, gönül rahatlığı ile blogumda tarifini verdim.
Ellerine sağlık, senin poğaçaların da nefis olmuş.
Merhabalar
YanıtlaSilŞuan sabah kahvaltısı için denedik bu tarifi harika olmuş hemen paylaşmak istedim sizinle gerçekten mükemmel bir tarif emeğinize sağlık teşekkürler.
Sevgilerle...
Ellerinize sağlık, eminim çok güzel olmuştur.
Silvalla yaptım muhteşem oldu .teşekkürler
YanıtlaSilEllerinize sağlık, eminim çok güzel olmuştur.
Silkatiyag kullanilmiyormu
YanıtlaSilHayır, katı yağ kullanılmıyor, sadece 1 su bardağı sıvı yağ kullanılıyor.
SilHarika deneyecegim
YanıtlaSil