Fakat kereviz soğuk olarak yendiği zaman o klasik kokusu çok baskın olmadığı için, soğuk olarak tüketmenizi öneririm.
Mesela portakalla pişirilen zeytinyağlı yemeğini, yoğurtlu salatasını, panesini v.s mutlaka deneyin.
Bugün tarifini verdiğim kereviz turşusu ise tamamen doğaçlama oluştu.
Mor lahana turşusu kurarken kullandığım ölçü ve yöntemi kereviz turşusu için de kullandım.
Turşuyu kurmak için kerevizi V rende yada mandolin rende diye bilinen bir rende ile rendeledim.
Renk vermesi için havuç ekledim, turşuyu kurduktan 10 gün sonra yemeğe hazır hale geldi fakat şunu belirtmek isterim ki yumuşak bir turşu değil, daha diri bir turşu oluyor.
Kereviz ile hazırladığım diğer tariflerimi BURADAN görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KEREVİZ TURŞUSU;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
2 adet büyük boy havuç,
3-4 dal kereviz sapı ve yaprağı,
Elma sirkesi,
5 diş sarımsak,
Su, Tuz.
KEREVİZ TURŞUSU TARİFİ;
Kerevizlerin ve havucun dış kabuğunu soyun, rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Eğer mandolin rende ile rendelerseniz küçük rende aparatını kullanın.
Rendelediğiniz kerevizin üzerine tuz serpin ve diriliği gidinceye kadar biraz ovun.
Havuç, doğranmış kereviz sapı ve yaprağı, dövülmüş sarımsakla birlikte harmanlayarak kavanoza sıkıca yerleştirin.
Üzerine (yaklaşık 1 tatlı kaşığı) tuz serpin.
Kavanoz doluncaya kadar 1 bardak elma sirkesi, 1 bardak su ilave ederek (bire bir ölçü) kavanozu ağzına kadar doldurun.
Not;
Kavanoz yetmezse ikinci bir kavanoza doldurabilirsiniz.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, güneş görmeyen serin bir yerde en az 10 gün bekletin.
10 gün sonra turşunuz servise hazır. "Afiyet Olsun"
Kereviz turşusuna bayılırım ama bu çok değişik olmuş eminim harikadır ellerine sağlık sevgiler :)
YanıtlaSilÇok güzel bir garnitür olmuş. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık Muhterem :) Sevgilerimle
YanıtlaSilEllerine sağlık bayağı değişik bir turşu olmuş sevgiler...
YanıtlaSil