Şeftali mevsimi geçmek üzere, markette veya pazarda bazı tezgahlarda tek tük de olsa şeftali halen varken yazın yaptığım bu tarifi hemen ekleyeyim dedim.
Meyve ile hazırlanan kekler meyvenin ıslak yapısı sayesinde hafif nemli bir yapıya sahip oluyor.
Bu kekte de aynı durum var, nemli yapısı ile yumuşak ve leziz bir kek.
Şeftali tamamen tezgahlardan kalkmadan alarak veya şeftali konservesi kullanarak yapabilirsiniz.
Şeftali ile hazırladığım diğer tariflerim için bakınız;
"Afiyetle Kalın"
ŞEFTALİLİ ALT ÜST KEK;
Malzemeler;
3 adet şeftali,
3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
ŞEFTALİLİ ALT ÜST KEK TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.Un için 3- 3 buçuk bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Kek kalıbınızın dibine kabukları soyulmuş, dilimlenmiş şeftalileri dizin.
Hazırladığınız kek hamurunu şeftalilerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kek kalıbında 15-20 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Kekin sıcaklığının gitmesini bekleyin.
Şeftaliyi soyarken çıkan kabuğundan gül yapıp, sunum için kekin üzerine yerleştirebilirsiniz.
Servis sırasında üzerine veya yanına vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
nefis görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Şeniz Hanım :)
Sil