Mürdüm eriği reçelini Eylül ayında köyden gelen eriklerle yapmıştım.
En başta rengi ve tadı ile favori reçellerimin arasına girdi.
Artık her sonbahar bir kaç kavanoz mürdüm eriği reçeli yapmayı planlıyorum.
Şimdi portakalların bollaşmasını ve kabuklarının kalınlaşmasını bekliyorum, ilk hedefim en sevdiğim reçel çeşidi olan portakal reçelinden, her yıl olduğu gibi bol bol yapmak.
Mürdüm eriği ile hazırladığım diğer tarifleri görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo mürdüm eriği,
1 kilo toz şeker,
Yarım limonun suyu.
1 kilo toz şeker,
Yarım limonun suyu.
TARİFİ;
Erikleri yıkayın ve ortasından keserek çekirdeklerini çıkarın.
Büyük olduğu için bir eriği 4-5 dilime ayırabilirsiniz.
Dilimlediğiniz erikleri tencereye yerleştirip, üzerine şekeri serpin.
En az 2-3 saat bu şekilde bekletip, eriklerin suyunu salmasını bekleyin.
Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip, kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, suyunu çekmesini ve şekerinin koyulaşmasını bekleyin.
Reçel koyulaşmaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkın 5-10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Hazırladığınız reçeli temiz ve kuru bir kavanoza yerleştirip, ılındıktan sonra kapağını kapatın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Kastamonu tatilimiz de kahvaltıya gittiğimiz İzbeli Çiftliği'ne ait resimleri ve "tiridine bandım" türküsü eşliğinde hazırladığım videoyu görmek için, bakınız;
ellerine sağlık ablacımm nefis görünüyor reçelin harika:)
YanıtlaSilbal olsun:)
afiyet olsun:D
Canım ben yapamadım maalesef elleri
YanıtlaSilne sağlık enfes görünüyor öpüyorum.
harika olmuş muhterem ablacım:)
YanıtlaSilellerine sağlık...
işte olayy budur...
bu yaz sonu bende yaptım mürdüm eriğinden reçel,fakat benimki reçelden çok içinde kabuklar gezen bir marmelata benzedi:)))
rengi çokk güzel oldu ama:)
nerde yanlış yaptım bilmiyorum ,ya da eriğin cinsi ile alakalı...
bilemedim ben onuu:)))
gönül dolusu sevgi ve muhabbet ile...
Ben geçen yıl denemiştim maşhoş maşhoş çok güzel oluyor.
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canımmm..
bende portakal reçeli tarifini merakla beklicem o zaman :)
YanıtlaSilafiyetle tüketin canım evde her çeşit reçel olsun istiyorum :))sevgiler
YanıtlaSilbende yapamadım inşaallah seneye ellerine sağlık selamlar.
YanıtlaSilNefis arkadaşım nefis en sevdiğim reçellerden biridir harika görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilOff tereyağlı kocaman bir dilim ekmeğin üzerinde yemek vardı şimdi..
YanıtlaSilRengide muhteşem..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ah Kastamonu! Çekime gidelim istiyorum ama hep bir engel çıkıyor. Bakalım ne zaman?
YanıtlaSilgeçen gün bir yerde yemiştim çok beğendiydim. Seneye inşallah senin tarifnle yapmak istiyorum. ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba, uzun zaman oldu uğramayalı, ama baktım son tarif bana göre değil (sakatatla aram olmamasından dolayı) yorumumu çok sevdiğim mürdüm eriği marmelatına yapayım dedim :) Bu yıl uygun erik denk gelmedi için yapamadım. Ama ilerleyen günlerde değişik bir marmelat yayınlayacağım... Afiyetle yemeniz dileklerimle sevgiler...
YanıtlaSilReçel ne nefis görünüyor ekmeğin üstünde. Mürdüm eriğinin marmeladı yapılır genelde biz de. Reçelini de denemek lazım. Ellerine sağlık Muhterem Abla. Bu arada ben de biraz geciktim ama yine de Kurban Bayramınızı kutlamak isterim. Daha nice bayramlara inşAllah.
YanıtlaSilReçeller benim kahvaltılarımın vazgeçilmezidir.
YanıtlaSilRengine bayıldım, ah bir de tadabilsem:(
merhaba eriklerin kabuklarını soyarsanız daha muhteşem oluyor kabukları zor pişiyor
YanıtlaSilmerhaba elinize sağlık. yaklasık 30 yıldır bu reçeli yaparım ama kabuklarını soyarım kabukları çok zor pişiyor bu yuzden meyve ne kadar pişsede kabuklar sert kalıyor.
YanıtlaSil