Ramazan ayına girdik de üzerinden 4 gün geçti bile, bir bakmışız bayram gelmiş.
Yazısı yazılacak çok sayıda tarifim var ama bu ara hiç fırsat bulamıyorum.
Pazarlar çeşit çeşit bahar sebzesi ve otları ile doldu.
Bugünlerde bol bol bahar sebzesi ve taze otlar alıp tarifler hazırlıyorum.
İnşaAllah mevsimi bitmeden hepsini yayınlamayı başarırım.
Ramazan ayında tatlılar, sulu yemekler, ev halkının severek yiyebileceği yemekler daha çok talep ediliyor.
Bugünkü tarifim, çocukluğumdan beri en çok sevdiğim köfte çeşidi olan sulu köfte ile hazırlanıyor.
Sulu köfteyi sevmeyen yoktur diye düşünüyorum.
Sulu köfte genellikle patates ile birlikte veya tek başına pişirilir.
Bu tarifte patates yerine kereviz kullandım, kereviz ile aranız yoksa onun yerine patates kullanabilirsiniz.
Bu yemekte köftenin içinde yer alan pirinç güzel bir tat veriyor, köftenin çevresini kaplayan un ise yemeğe çok güzel bir kıvam veriyor.
Konu ile ilgili tarifler;Köfte Mantolu Brüksel Lahanası 👈bu tarifte Brüksel lahanası sulu köfte ile kaplanıyor.
"Afiyetle Kalın"
SULU KÖFTELİ KEREVİZ YEMEĞİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
Yarım limon,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 adet büyük boy havuç,
2 adet yeşil biber,
1 adet kırmızı biber,
5-6 dal maydanoz veya kereviz yaprağı,
1 yemek kaşığı salça,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.
Sulu Köfte İçin;
250 gram köftelik kıyma,
1 adet küçük boy kuru soğan,
3 yemek kaşığı pirinç,
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz,
Tuz, karabiber.
Köfteyi bulamak için;
1 çay bardağı un.
SULU KÖFTELİ KEREVİZ YEMEĞİ TARİFİ;
Kerevizlerin kabuğunu soyun, yıkayın, iri küpler halinde doğrayın.
Yarım limon sıktığınız su dolu bir kabın içine bırakın.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Havuçların dışını kazıyın, halkalar halinde doğrayın.
Biberlerin tohumlarını çıkarın, doğrayın.
Maydanozları veya kereviz yapraklarını incecik doğrayın.
Sulu köfteyi yapmak için;
Kıymayı derin bir kaseye alın, içine rendelenmiş soğanı, yıkanmış pirinci, incecik doğranmış maydanozu, damak tadınıza uygun tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız köfteden büyük bir misket boyutunda parçalar alıp, yuvarlayın.
Yuvarladığınız köfteleri un serptiğiniz tepsiye bırakın.
Köfteler bittiği zaman tepsiyi sağa sola oynatarak, tepside ki köftelerin her yerinin unla kaplanmasını sağlayın.
Derin bir tencereye yağı dökün, üzerine soğanı ilave edin.
Soğan şeffaflaşıncaya kadar 2-3 dakika pişirin.
Doğradığınız biberleri tencereye ilave edin.
Limonlu suda bekleyen kerevizleri ve havucu ekleyin.
1 tepeleme dolu yemek kaşığı salça ilave edin.
Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Orta hararetteki ocakta pişirmeye devam edin.
Kereviz çabuk pişen bir sebze olduğu için 5-6 dakika kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin.
Köfteler ile birlikte pişirmeye devam edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ve istediğiniz baharatları (kırmızı pul biber gibi) ilave edin.
Yemeğiniz piştikten sonra maydanozları ilave edin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor Tevhide
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil