Beni eskiden beri takip edenler bilir ki, ben her bahar yenilebilir ot tarifleri yapar, tarifini veririm.
Çok şükür bu baharda öyle oldu.
Önüme daha önce görmediğim bir ot çıkmadı.
Bende bildiğim, tariflerimde yer verdiğim otlarla tarifler hazırladım.
Bunlardan birisi de Çiriş Otuydu.
Çiriş otunun tadını seviyorum, her bahar mutlaka bol bol alıp kullanıyorum.
Bazen yeni tarifler deniyorum, bazen de klasik olarak pişiriyorum.
Yenilebilir otların çoğu ile mücver yapılıyor.
Çiriş otu ile de yapmaya karar verdim.
Üstelik bu tarifte Çirişi önden pişirme ve haşlama gibi işlemler yok.
Sadece diriliği gitsin diye tuz ile ovuyoruz ve mücver malzemeleri ile karıştırıp, pişiriyoruz.
Konu ile ilgili tarifler;
Bu Çiriş otlarını geçtiğimiz haftalarda aldım.
2 Kilo aldım, temizledikten sonra bu kadar kaldı.
Bunlarla; Bu tarifte gördüğünüz mücverleri, bulgurlu ve yoğurtlu salatasını hazırladım.
Ayrıca buzluk için hazırlayıp, kaldırdım.
Buzluk yöntemini ve salatasının tarifini ayrıca yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
ÇİRİŞ OTLU MÜCVER;
Malzemeler;
6-7 adet Çiriş Otu,
1 adet Kırmızı Biber,
1 adet büyük boy yumurta,
2 su bardağı un,
2 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
İsteğe Bağlı;
1 çay kaşığı Kırmızı pul biber,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
ÇİRİŞ OTLU MÜCVER TARİFİ;
Çiriş otlarını ayıklayıp yıkayın.
Çok küçük olacak şekilde ince ince doğrayın.
Kırmızı biberi yıkayın, tohumunu çıkarın.
Küçük küpler halinde doğrayın.
Çiriş otunun içine ekleyin.
Doğranmış çiriş otu ve kırmızı biberin üzerine tuz serpin.
Çiriş otu ve kırmızı biberin diriliği gidinceye kadar ovun.
Ovduğunuz çiriş otunun içine 2 su bardağı un, 1 yumurta, 2 su bardağı su, damak tadınıza uygun tuz, acı seviyorsanız biraz da pul biber serpin.
Bütün malzemeyi topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
Kızartma tavasına 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
İyice ısındıktan sonra (soğuk yağda mücver dönmez, yapışır) 2 yemek kaşığı mücver hamurundan dökün, kaşıkla üzerini düzleyin.
Bu şekilde tavanızın büyüklüğüne göre bir kaç tane daha hazırlayabilirsiniz.
Bir tarafı pişen mücverin diğer tarafını çevirin.
Tavada ki yağ biterse, 1 yemek kaşığı dökebilirsiniz.
Çok fazla yağ kullanmanıza gerek yok.
Diğer tarafı da piştikten tavadan alıp, yağın fazlasını alması için üzerine peçete serilmiş tepsiye aktarın.
Bütün mücver hamurunu bu şekilde pişirin.
Hazırladığınız mücverleri servis tabağına alın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...