17 Kasım 2025 Pazartesi

TAHİN, PEKMEZLİ KURABİYE

Bugün size Tahin-Pekmez ikilisini çok sevenlerin bayılacağı bir kurabiye tarifi vereceğim.
Ayrıca kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra 2 farklı modelde şekil vermeyi göstereceğim.
Birisi orjinal tarifte dondurma kaşığı ile hazırlanan model, diğeri de benim iki renkli kurabiyelerde uyguladığım bir model. 
Hangisi size daha cazip gelirse onu yapabilirsiniz. 
Tarifi "Nefis Yemek Tarifleri" sayfasından aldım. 

TAHİN, PEKMEZLİ KURABİYE;
Malzemeler; 
1 çay bardağı tahin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 çay bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
3 su bardağı un, 
3 yemek kaşığı pekmez.

TAHİN, PEKMEZLİ KURABİYE TARİFİ;
1 çay bardağı tahin,1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozunu, yoğurma kabına alın karıştırın.
3 su bardağı unu, azar azar ekleyerek hamuru yoğurun, toparlayın.
Hamur biraz kırıntılı kalabilir, yoğurdukça toparlanıyor. 
 
Hazırladığınız kurabiye hamurunu ikiye ayırın.
 
Ayırdığınız hamurlardan birisine pekmezi ilave edin. 
 
Pekmez ilave ettiğiniz hamuru, tekrar iyice yoğurup pekmezin hamura karışmasını sağlayın. 
 
Orjinal tarifte dondurma kaşığı ile şekil verilmiş.
1 parça tahinli, 1 parça tahin-pekmezli hamurdan alıp dondurma kaşığına yerleştirin.
 
Hamuru dondurma kaşığından çıkarın. 
Bu şekliyle dondurma topu gibi bir model elde edeceksiniz. 
 
2. modelimiz evinde dondurma kaşığı olmayanlar için ideal bir model.
Yine 2 renk hamurdan birer parça (bu sefer avucunuzun içine) alın. 
 
Hamuru elinizde yuvarlayın.
2 farklı renk olduğu için böyle güzel şekiller ortaya çıkacaktır.
 
Hamurları şekillendirerek, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
 
180 derecede, önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarmadan yaklaşık 10 dakika pişirin.
İyice soğumadan tepsiden almayın, tepside soğumasını bekleyin.
 
"Afiyet Olsun" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...